Bli mer miljövänlig med återvinning

Hur blir man egentligen mer miljövänlig? Efter några år med allt varmare somrar och mildare vintrar är det många som ställer sig den frågan. Ett första steg är att rannsaka sig själv och sitt leverne och se vilka ändringar man kan göra i sin vardag för att minska sin miljöpåverkan. Många sidor erbjuder olika tester som man kan göra för att se hur ens livsstil påverkar klimatet. Kanske blir det en rejäl väckarklocka att inse att man lever på ett sätt som skulle kräva nio jordklot. Det kan kännas hopplöst när man inser hur mycket som måste förändras, och det kan verka meningslöst att som enskild individ ändra på småsaker. Men om alla sakta men säkert ändrar sitt beteende gör det så småningom stor skillnad för hela jorden.

Ett enkelt första steg är att börja sopsortera och återvinna allt som går att återvinna. Att återvinna innebär att man tar tillvara på allt befintligt material som är färdiganvänt och använder det igen. De allra vanligaste materialen att återvinna är papper, plast, glas, aluminium och kartong. Glas går till exempel att återvinna i princip hur många gånger som helst, medan papper som innehåller fibrer har ett begränsat antal gånger som det kan återvinnas innan det slits ut.

Hos Hästveda återvinning tar man hand om produkter som ska återvinnas, mestadels metall, gjutjärn och stål. Även plast, wellpapp och papper kan återvinnas här. Andra material som hanteras här är koppar, mässing, batterier, elektronik, rostfria produkter, kablar och aluminium.

Företaget har varit aktivt sedan 1982 och har sedan dess skaffat sig en lång erfarenhet av att hantera och återvinna olika material samt erbjuda bästa möjliga service för kunderna. Allt arbete sker enligt miljöpolicyn och materialen hanteras på ett miljöriktigt sätt och arbete sker kontinuerligt med att förbättra detta arbete.

Post Navigation